::Csengeri Ottilia::

Ottilia Szegeden végzett klasszikus balett művészeti szakiskolát, majd később a -ma már legendás hírű- Rock Színházban vált igazi énekes - táncos színésszé. Ott egy sor híres musicalben és rockoperában (mint pl: Jézus Krisztus Szupersztár, Evia, Rockodüsszeia stb.) csiszolhatta -építhette énekesi- táncosi tehetségét. Ám a műfaj kívánalma szerint Ottiliának most is napi elfoglaltsága a balett óra, s kedves énektanárnőjéhez Horváth Eszter operaénekeshez -immár több mint tíz éve- rendszeresen jár.
Csengeri Ottilia már egészen fiatalon eljátszhatott olyan nehéz karakterszerepeket, mint a Nyomorultak c. rockopera Thenardiernéja, vagy a (nagyon is testhez álló) Sztárcsinálók Ulrikája. Ez utóbbi mai napig egyik kedvenc szerepe, tulajdonképpen ezzel robbant be igazán a színházi világba, de Csengeri Ottilia alakítása emlékezetes Magyarországon először a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Miss Saigon Gigi szerepében is. Egy-egy este hatezer ember lelkes ünneplését, tapsát élvezhette a társulat.

Később a Nemzeti Színházban vendégként Ottilia eljátszhatta Szörényi-Bródy A kiátkozott c. zenés darabjának Édua szerepét. A másfajta közegben, másfajta közönség előtt is sikerült Ottiliának estéről estére a közönség rajongását elnyerni.

1996-tól Ottilia szabadúszó. A közönség szeretete arra sarkalta, hogy szerepeiből, valamint számára kedvenc musicalekből, operettekből önálló estet szervezzen. Ezt az estet időről időre megismételte különböző vendégművészek fellépésével Budapesten, Szegeden, Simontornyán (a Várban) és más városokban. Ottilia sok meghívásnak tesz eleget. Fellépett az Interoperett, majd a Musical World Pesti Vígadó-beli gálaestjein. Sokszor láthatjuk Őt a televízió különböző zenés műsoraiban. Két évig játszott a gyönyörűen felújított Moulin Rouge Orfeum színpadán, ahol a Revue Déjá Vue előadás énekes díva szerepére hívták meg. 2001 nyarán Ottilia Bécsben a Csárdáskirálynő címszerepét játszotta német nyelven. Ott aztán sikerült táncművész múltja révén igazán "csárdás" Csárdáskirálynőt alakítania. Ottilia ma az önálló estjének felújításán munkálkodik, előkészítéseket tesz egy lemez anyagának összegyűjtésére, és talán valahol írnak számára egy igazi testhezálló musical főszerepet. A legutóbb meghívást kapott az Operaház A denevér c. nagyoperettjének Ida szerepére, játszik a Szegedi Nemzeti Színház Víg Özvegy előadásában, valamint a Budapesti Operettszínházban, a Rómeó és Júlia c. musicalban.